Aircooler Action | Review 2023

De aircoolers schieten als paddenstoelen uit de grond. Het wordt steeds heter in de zomer en dus wordt de aircooler steeds populairder.

Ook de Action speelt hier uiteraard slim op in en biedt de zogenaamde Kinzo luchtkoeler aan. Een luchtkoeler is overigens hetzelfde als een aircooler.

Action Airco: goedkoop

Wat natuurlijk meteen opvalt is de relatief lage prijs. Voor ongeveer 50 euro heb je een mooie upgrade voor je ventilator te pakken. Maar laat jezelf niet verrassen door de goedkope prijs. Een aircooler is namelijk absoluut geen mobiele airco. 

Een Aircooler zorgt met name voor een fijne koele lokale bries, maar koelt geen hele ruimte met enkele graden af.

action aircooler luchtkoeler

Hoe gebruik je deze aircooler?

Je voegt simpelweg water toe aan het reservoir, stekker in het stopcontact en de aircooler de rest. Dit exemplaar komt zelfs met koelelementen die je kan invriezen voor extra koude lucht. Je legt ze in het waterreservoir voor een krachtigere koeling. Je rijdt ‘m dankzij de wielen eenvoudig naar de ruimte waar de thermometer wel een paar graden minder mag aangeven. En koelen maar!

Specificaties Action aircooler

Bij een aircooler moet je op een aantal dingen letten. Zo moet je het aantal watt weten, de lengte van het snoer, het geluid dat het produceert, of er wieltjes onder zitten, hoeveel ventilatiestanden aanwezig zijn en de inhoud van het waterreservoir.

  • Aantal watt: 80
  • Snoerlengte: onbekend
  • Geluidsniveau: onbekend
  • Wieltjes: ja
  • Waterreservoir: 4 liter
  • Aantal ventilatiestanden: 3
Het is jammer dat de Action één van de meest belangrijke specificaties niet noemt: het geluidsniveau. Dit is namelijk bij heel veel aircoolers niet prettig en heel erg hoog. Houd dus rekening met best wel wat lawaai als je deze luchtkoeler van de Action koopt. Onze ervaring is dat hij erg luid is.

Kwaliteit Action luchtkoeler/aircooler

De Kinzo aircooler van de Action is geen slecht model. In onze zoektocht naar goede aircoolers zijn wij absoluut veel slechtere tegengekomen die ook nog eens veel duurder waren. 

Omdat de aircooler 3 ventilatiestanden heeft, niet megagroot is en bovendien met een afstandsbediening werkt, maakt dit een prima apparaat voor de prijs die je betaalt. 

Toch kun je kanttekeningen plaatsen. Het geluidsniveau wordt waarschijnlijk bewust niet genoemd, want deze is echt aan de hoge kant. Bovendien is het geen heel fraai design om te zien en voelt de behuizing wat plastic/goedkoop aan.

Alternatief Action Aircooler

Als je niet teveel wilt betalen voor een aircooler, maar net een beter model wilt hebben, dan raden wij de Kikiko Aircooler Advanced aan. Deze is zowel te bestellen op bol.com als op deze website.

3.2/5 - (641 stemmen)
Mobiele Airco's
Logo
Enable registration in settings - general
Winkelwagen