Welke raamafdichting voor een mobiele airco?

Met de steeds stijgende temperaturen stijgt de temperatuur in de ruimtes in huis ook. Warme slaapkamers, kantoren die verhit raken en woonkamers die wel wat verkoeling kunnen gebruiken. Het is dan heel fijn om een mobiele airco in huis te hebben.

Voor de optimale werking en het beste koeleffect van een mobiele airco is het noodzakelijk dat de warme lucht van de ruimte ook afgevoerd wordt.

Daarom is het belangrijk dat de afvoerslang van de airco verbonden is met de buitenlucht.

Je moet voorkomen dat de warme buitenlucht terug naar binnen kan, want anders heeft het koelen met een airco weinig zin en verspilt het alleen een hoop stroom zonder effectief te koelen.

In de meeste gevallen wanneer een airco niet het gewenste verkoel effect geeft komt dit doordat de ruimte niet goed genoeg is geïsoleerd en er nog warme lucht naar binnen komt.

Airco raamafdichting is dan de oplossing.

Raamafdichting mobiele airco: de top 3

Om er achter te komen welke raamafdichting het beste geschikt is voor jouw situatie deden wij hier onderzoek naar. Welke raamafdichting komt het beste uit onze test?

Hier onder staan drie verschillende toepassingen die er voor zorgen dat de afvoer naar buiten zo goed mogelijk kan worden afgedicht om het verkoelende effect van de airco zo groot mogelijk te houden.

Raamafdichting van TROTEC Airlock100

De eerste raamafdichting van TROTEC Airlock is een doek wat via klittenband en een rits voor afdichting zorgt.

Deze is te monteren op iedere gangbare raamconstructie met een maximale omtrek van 360 cm.

De raamafdichting heeft een opening die precies groot genoeg is voor de afvoerslang van je mobiele airco.

Hiermee wordt de terugstroom van warme, vochtige lucht voorkomen, waardoor de mobiele airco optimaal zijn werk doet.

Raamafdichtingskit Mobiele Airco Topshopping

De raamafdichting wordt gemonteerd door een plakstrip rondom het raam te plakken.

De plakstrip bevat klittenband waardoor de afdichtingsdoek gemakkelijk er aan vast gemaakt kan worden en ook weer verwijderd kan worden.

In de afdichtingsdoek zit een rits waardoor de afvoerslang van je airco door naar buiten kan. De rits zorgt voor een strakke afsluiting. 

Beoordeling

4/5

Prijs

28,95

TROTEC AirLock 1000 - Airco Raam/deur afdichtingskit

Den andere optie is de TROTEC AirLock 1000 – Airco Raam/deur afdichtingskit.

De afdichtingskit is geschikt voor ramen of deuren met een omtrek van 5,6 meter.

Dit is een zeer goede set waarbij het monteren vrij eenvoudig gaat. Wel goed opletten en voorbereiden voordat je begint met plakken.

Deze afdichtingsset is passend voor vrijwel iedere airco en is tevens waterafstotend en ook nog eens afwasbaar. .

Raamafdichtingset Trotec

Als enige raamafdichting op de markt beschikt de AirLock 1000 over een omtrekmaat van 560 cm. Dat maakt de AirLock 1000 de eerste keuze bij de afdichting van balkon- en terrasdeuren of ramen tot op de grond met draai-/kiepsluiting

Een deel van de set dient door met klittenband bevestigd te worden om te zorgen voor de volledige afdichting van het raam.

Dit is ook met een zelfklevende strip waar het klittenband aan zit. Dit wordt gebruikt voor de zijdelen van het raam. De opening van het raam waar de slang op aangesloten wordt, wordt op een andere manier bevestigd.

Er zit een hard kunststof aanzetstuk bij die in de opening van het raam geplaatst wordt en deze wordt via een slangbeugel aan de slang bevestigd.

Dit bied een stevigere aansluiting dan een ritssluiting. Ook wordt er een slangbescherming bij geleverd die er voor zorgt dat de slang minder snel kapot gaat.

Beoordeling

5/5

Prijs

46,95

Raamafdichting van JustFire

De laatste variant is bovendien een hele mooie voor een prijs van €49,95. Dit is de universele raamafdichtingsset voor airco’s van JustFire.

Deze maakt gebruik van hetzelfde principe als de set van Top Shopping, door het raam af te dichten met een doek dat wordt bevestigd aan een zelfklevende klittenbandstrip.

Bij de set wordt alleen de klittenbandstrip en het doek geleverd zonder gebruiksaanwijzing. Dit kan even uitvogelen zijn als je dit voor het eerst doet.

Justfire Raamafdichting Mobiele Aircos

Voor de lage prijs heb je natuurlijk niet de kwaliteit van de Premium Window Kit van AEG die we hierboven noemden. Toch doet deze afdichtingskit prima zijn werk, maar verwacht er geen wonderen van.

Het doek is behoorlijk dun en het klittenband kan losraken als er een behoorlijke wind staat. Daarnaast past het helaas niet ideaal op alle raam soorten.

Beoordeling

4.5/5

Prijs

29,90

7 gedachten over “Welke raamafdichting voor een mobiele airco?”

 1. Volgens mij klopt de tekst van de volgende zin niet:

  “Je moet voorkomen dat de warme buitenlucht niet terug naar binnen kan”
  Moet dit niet zijn:
  ” Je moet voorkomen dat de warme buitenlucht terug naar binnen kan “

  Beantwoorden
 2. Voor schuiframen wordt ook wel een vaste afdichting aanbevolen in de vorm van hard plastic of metaal met een uitsparing voor de afvoerbuis. Wat zijn de voor- en nadelen tov de hierboven afdichtingen?

  Beantwoorden

Plaats een reactie