Review: JustFire AIRCO7000 Mobiele Airco

Ik nam de proef op de som en bestelde één van de populairste mobiele airco’s die op dit moment te koop is bij Bol.com: de JustFire AIRCO7000 Mobiele Airco.

Mijn eerste conclusie: je krijgt precies wat je mag verwacht voor een airco van deze prijs. Degelijk, prima design, koelt een paar graden en is aan de luide kant.

Voor deze prijs, is het een airco die voor mij zijn werk deed.

In deze review lees je mijn ervaring met deze airco en zoom ik dieper in op de specificaties. 

JustFire AIRCO7000 bestelling

Ik zocht een mobiele airco die niet al teveel geld kost, maar wel genoeg koelt om in ieder geval op mijn kantoor lekker te kunnen werken.

Een temperatuur van 28+ graden is namelijk niet bepaald bevorderlijk voor je effectiviteit en je wordt er ook gewoon loom van.

Ik koos voor de JustFire AIRCO7000 omdat ik niet direct veel geld uit wilde geven en de ruimte waarin ik werk (op zolder) niet een hele grote is. 

Bestelt op Bol.com

Weeronline gaf al een tijdje aan dat er heet weer aan zat te komen, dus enkele dagen van tevoren besloot ik de airco te bestellen op bol.com.

Op donderdag de bestelling gedaan en netjes zoals gecommuniceerd kreeg ik hem op maandag binnen. 

Het eerste wat me opviel, was dat hij redelijk zwaar is. Hij is op te tillen, maar ik raad je niet aan om dit iedere dag van boven naar beneden te doen.

De airco is netjes ingepakt en de kwaliteit van de onderdelen voelen goed aan. De airco wordt geleverd met:

  • Een stevige airco afvoerslang
  • Een harde kunststof afdichtingsplankje voor de slang
  • Een afstandsbediening
  • Batterijen
  • Afsluitring voor om de airco

Allen van stevige kwaliteit, hier lijkt niet op bespaard te zijn door de leverancier.

Werking van de JustFire AIRCO7000

De airco is eenvoudig in gebruik. Er zitten een paar functies op het display die je met de hand of met de afstandsbediening kunt bedienen.

Via pijltjes omhoog of omlaag stel je de temperatuur in, terwijl je de ventilator op een harde of zachte stand kunt zetten.

Daarnaast heeft het nog een timer functie en kun je alleen de fan aanzetten, of alleen de ontvochtigingsfunctie. Dit laatste is wel handig omdat de ruimte dan een stuk minder benauwd aanvoelt.

Dit werkt allemaal heel eenvoudig en hier hoef je absoluut geen handleiding voor bij te pakken. Een klein minpuntje aan deze airco, maar dit zal voor meer mobiele airco’s gelden, is dat hij best wat geluid maakt als hij aan staat. 

Hoe koelt de JustFire AIRCO7000 mobiele airco?

Het apparaat mocht een dag later meteen aan de bak. met 29 graden buiten, en het zonnetje op mijn dakkapel werd het in de middag al snel warm.

Je kunt de airco op verschillende standen instellen. Op 20 graden zette ik hem, maar deze temperatuur heeft de kamer nooit gehaald. Ik denk dat al bij al de airco de ruimte zo’n 3 tot 4 graden afkoelde. Precies voldoende voor mij om prettig te werken.

Beoordeling JustFire AIRCO7000

Voordelen

Nadelen

Voor deze prijs kun je geen airco verwachten die je ruimte tot 20 graden afkoelt tijdens hete dagen.

Wel krijg je een airco die een kleine ruimte gemakkelijk een paar graden afkoelt. Ideaal als je wat meer thuis aan het werk bent tijdens de huidige Corona crisis of gewoon een koelere slaapkamer wilt.

Je krijgt wat je mag verwachten. En dat is gewoon prettig!

Beoordeel deze page
Mobiele Airco's
Logo
Enable registration in settings - general
Winkelwagen