Verschil tussen een aircooler en een mobiele airco

Het verschil tussen een aircooler en een mobiele airco is voor lang niet iedereen altijd even duidelijk. Beide producten verschillen nogal van elkaar en daarom is het goed om te weten waar dit verschil hem precies in zit.

In dit artikel lees je wat de verschillen zijn en waarom je voor welk apparaat moet kiezen.

De mobiele airco

De mobiele airco is een apparaat dat warme lucht uit een ruimte weghaalt en deze via een afvoerslang naar buiten blaast. Het voordeel hiervan is dat de ruimte ook echt koeler wordt en bovendien de luchtvochtigheid naar beneden gaat. En vooral dat laatste maakt het een stuk aangenamer vertoeven.

Je hebt ook mobiele airco’s die werken zonder afvoerslang. Dit zijn zogenaamde split airco’s.

Een mobiele airco is over het algemeen minder krachtig dan een vaste airco, maar zorgt voor meer koelend vermogen dan een aircooler. Een nadeel van een mobiele airco is dat deze prijziger is dan een aircooler en bovendien veel energie kosten.

Voordelen van een mobiele airco:

  • Goedkoper dan een vaste airco
  • Koelt beter dan een aircooler
  • Makkelijk verplaatsbaar

De aircooler

De aircooler is een apparaat die op basis van water, koele lucht de ruimte in blaast. Een aircooler zorgt over het algemeen dat de ruimte niet heel veel afkoelt, maar zorgt met name voor een verkoelende bries.

Je kunt de aircooler dus zien als oplossing tussen een mobiele airco en een ventilator. Hij werkt niet zo krachtig als een mobiele airco, maar zorgt wel voor betere koele lucht dan een ventilator.

Omdat de aircooler/luchtkoeler vooral werkt op basis van gekoeld water zorgt dit voor een hogere luchtvochtigheid in de ruimte. Houd hier dus rekening mee als je een aircooler koopt.

Voordelen van een aircooler:

  • Goedkoper dan een mobiele airco
  • Koelt beter dan een ventilator
  • Makkelijk verplaatsbaar

Welke moet je kiezen?

Als je wilt dat je ruimte echt enkele graden afkoelt dan kun je het beste gaan voor een mobiele airco. De mobiele airco die wij aanraden is de Kikiko airco van 9000BTU.

Wil je voor een goedkopere oplossing en vooral profiteren van een heerlijk koel briesje, dan moet je zeker voor een aircooler gaan. In dat geval raden wij de Kikiko Aircooler Deluxe aan.

Beoordeel deze post

Mobiele Airco's
Logo
Enable registration in settings - general
Winkelwagen