5 tips voor het correct plaatsen van je mobiele airco

Een mobiele airco is een makkelijke manier om je ruimte snel een aantal graden te doen koelen. Maar wat niet veel mensen weten is dat je best scherp moet zijn op een aantal punten als je je mobiele airco goed en effectief wilt laten koelen.

In dit artikel krijg je van ons 5 tips waar je op moet letten!

1. Zorg voor een goed afgesloten ruimte

Een mobiele airco zorgt ervoor dat warme lucht uit de ruimte wordt afgevoerd naar een andere ruimte. Het is dus belangrijk dat er geen nieuwe warme lucht de ruimte in komt.

Anders is het echt dweilen met de kraan open. Een raampje open, een deur open…het is allemaal niet aan te raden als je wilt dat je airco zo efficiënt mogelijk koelt.

Voor ramen gebruik je dus bij voorkeur een raamafdichtingskit, of als je een gat in de muur hebt, moet je gewoon zorgen dat je je ramen gesloten houdt. Voor deuren geldt in dit geval hetzelfde.

2. Let op de positie van de afvoerslang

Zorg dat de afvoerslang van je mobiele airco niet teveel omhoog (verticaal), maar vooral op gelijke hoogte, horizontaal, wordt gelegd.

Moet de warme lucht via de afvoerslang een lange weg omhoog zien te vinden dan werkt de mobiele airco verre van optimaal. Deze moet nog krachtiger zijn werk doen, voor minder resultaat.

3. Gebruik liever geen verlengsnoer

Plaats je mobiele airco het liefst zo dicht mogelijk bij een vast stopcontact. Zo voorkom je dat het snoer van de airco teveel zichtbaar is. Bovendien weten veel mensen niet dat als je een verlengsnoer zoals een haspel gebruikt, je deze absoluut in zijn geheel moet uitrollen. Dit in zijn geheel uitrollen zorgt vaak opnieuw voor snoeren die teveel in het zicht liggen.

4. Maak niet teveel bochten en verleng de afvoerslang niet

Het is aan te raden om de afvoerslang niet teveel te voorzien van bochten. De meeste mobiele airco’s hebben geen fantastische kwaliteit afvoerslang en deze kan hierdoor sneller slijten. De airco met wél een super robuuste maar flexibele afvoerslang is de mobiele airco van Kikiko. Maak ook niet teveel bochten omdat dit de werking van de afvoer kan verminderen.

Het is ook aangeraden om de afvoerslang niet te verlengen. Dit heeft te maken met het feit dat een verlengde afvoerslang zelf erg warm wordt en zodoende een verwarmingselement wordt. Hoe langer de afvoerslang hoe sterker deze verwarming wordt.

5. Plaats de airco dicht bij je raam

Voor de meeste mobiele airco’s geldt nog altijd dat ze werken met een afvoerslang. En voor al deze airco’s geldt dus ook dat je ze het liefst zo dicht mogelijk bij een raam plaatst. Zo hoeft de afvoerslag een zo kort mogelijke afstand af te leggen en wordt de warme lucht het snelst naar buiten afgevoerd.

1/5 - (5292 stemmen)

Mobiele Airco's
Logo
Enable registration in settings - general
Winkelwagen