Mobiele airco kopen: waar op letten?

Zo vaak koop je waarschijnlijk geen mobiele airco. Misschien is dit wel je eerste keer?

Begrijpelijk dat je dan nog niet zo goed weet waar je op moet letten.

Geen zorgen, na het lezen van dit artikel ben je perfect geïnformeerd over de aankoop van jouw mobiele airco.

Bij het kopen van een mobiele airco moet je op een aantal zaken goed letten om tot de beste deal te komen.

Koop een airco in de aanbieding

In de zomer is de vraag naar (mobiele) airco’s logischerwijs een stuk hoger dan in de winter. Dit betekent ook dat de concurrentie hevig wordt en veel bedrijven gaan stunten met hun prijzen. 

Dit is het moment om te kijken of jij een goede deal kunt maken.

Let op het energielabel

Het aanbod van mobiele airco’s is erg breed en binnen deze branche worden de modellen ook steeds verbeterd en vernieuwd. 

Zo wordt ook het energieverbruik steeds verbeterd om de kosten zo laag mogelijk te kunnen houden. Het is daarom belangrijk om bij de aanschaf van een mobiele airco goed te letten op het energielabel. 

Deze kunnen per model en merk erg uiteenlopen, maar zijn wel belangrijk voor jouw energieverbruik. Een airco met energielabel A tot A++ zorgt ervoor dat je kosten bespaart

Bovendien is dit beter voor het milieu, wat ook een goede afweging is.

De afvoerslang

Ook moet je er bij de aanschaf rekening mee houden dat de afvoerslang van je airco ergens naar buiten moet kunnen. Dit kan het beste bij een schuif- of kiepraam. 

De slang moet niet in de weg zitten voor de dagelijkse bezigheden en ook niet geblokkeerd worden door attributen in huis of op kantoor. 

Daarnaast is het belangrijk dat het gat in het raam of de deur zo goed mogelijk wordt afgesloten, zodat er geen koude lucht naar buiten en geen warme lucht naar binnen kan. Dit kun je bijvoorbeeld doen met speciale raamafdichting voor airco’s

Zie je dit allemaal niet zitten? Dan kun je altijd nog op zoek gaan naar een mobiele airco zonder slang, wat een luchtkoeler wordt genoemd.

Het geluidsniveau

Mobiele airco’s hebben over het algemeen een hoger geluidsniveau dan vaste airco’s. 

Bij het aanschaffen van een mobiele airco wordt vrijwel altijd het aantal decibel gegeven dat het apparaat vrijgeeft aan geluid bij het koelen van de lucht. 

Decibel is een graadmeter voor dit vrijgegeven geluid. 

Een lager aantal decibel is zeker aangenamer wanneer je tijdens het werken van de airco een film wilt kijken of op je laptop wilt werken. 

Een relatief stille mobiele airco produceert ongeveer 50 tot 60 decibel aan geluid bij het koelen van een ruimte. 

Een vaatwasmachine, ter vergelijking, produceert bij het draaien van een vaat ongeveer 60 tot 65 decibel aan geluid.

De ruimte die je wilt koelen

De ruimte die je wilt laten koelen door je mobiele airco is ook van belang bij de aanschaf. Er zijn namelijk verschillende soorten voor de grootte van een ruimte. 

Een gemiddelde mobiele airco kan een ruimte tot 80 kubieke meter koelen. De kracht van een airco wordt over het algemeen in BTU uitgedrukt.

Andere functies

Tot slot is het belangrijk om te bepalen voor welke functies jouw mobiele airco beschikbaar moet zijn. 

Sommige airco’s kunnen naast verkoelen en verwarmen, ook de lucht zuiveren, wat erg handig kan zijn bij bijvoorbeeld allergieën.

Twijfel je nog? Bekijk onze top 10 van 2020.

De aanschaf van een mobiele airco kan soms best een investering zijn. Daarom proberen wij jou zo goed mogelijk te helpen. We hebben een top 10 samengesteld met daarin uitgebreide beschrijvingen, voor en nadelen, prijzen en een beoordeling.

3.5/5 - (4 stemmen)

Mobiele Airco's
Logo
Enable registration in settings - general
Winkelwagen