11 tips om je koel te houden tijdens de warme dagen

Het is natuurlijk hartstikke lekker al dat warme weer ☀, maar het is niet echt ideaal als je moet werken op kantoor of op zolder.

Af en toe is de warmte je dan soms net iets te veel. Het is dan natuurlijk erg fijn om wat verkoeling te hebben. De vraag is alleen op welke manier je hier voor zorgt.

Gelukkig zijn er een hele boel manieren om te zorgen voor wat meer verkoeling met die warme dagen.

Ken jij ze allemaal?.

1. Begin op tijd

Begin zo vroeg mogelijk! Dit is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk, maar als het wel mogelijk is, is dit een hele goede optie.

Door op extreem hete werkdagen zo vroeg mogelijk te beginnen voorkom je de warmte in je kantoor op de hetere tijdstippen.

Door de nog koelere ochtenden is je concentratie scherper en je daadkracht groter.

Ook ben je dan waarschijnlijk eerder klaar, waardoor je zelf ook nog een beetje op het terras kunt genieten van dat lekkere weer 😉.

2. Koel je polsen

Als het zweet over je hoofd stroomt wil je natuurlijk het liefst je hele gezicht onder de koude kraan houden. Dit is op je werk natuurlijk niet zo’n goede optie, maar dat is ook helemaal niet nodig.

Wanneer je namelijk alleen je handen of polsen onder de koude stromende kraan houdt, frist namelijk heel je lijf in een handomdraai op.

Een goede tip, want niemand op kantoor zal het doorhebben!

2. Bevroren flesjes water voor de ventilator

Dit is een goede tip als er een ventilator in je kantoor staat. Een ventilator zelf is natuurlijk ook al hartstikke fijn met het warme weer, maar er is een nog betere optie.

Het is belangrijk dat je de dag van te voren flesjes water in de vriezer legt. De volgende dag zijn deze flesjes helemaal bevroren tot ijs.

Zet deze flesjes voor je ventilator en zo heb je een zelfgemaakte semi airco!

4. Koop een mobiele airco

Je kunt natuurlijk ook een mobiele airco aanschaffen. Dat is eigenlijk gewoon een airco die makkelijk installeren en makkelijk te verplaatsen is, superhandig dus voor op het kantoor! 

Als je de airco aanzet is het wel verstandig om hem niet op standje ‘ijskoud‘ te zetten. Daarmee wordt het verschil met de buitentemperatuur te groot en heb je meer kans op verkoudheid. 

5. Kies de juiste kleding

De stof kleding die je aanhebt heeft ook veel invloed op hoe warm je het hebt. Het is dan ook niet verstandig om een dikke stof aan te doen zoals bijvoorbeeld linnen.

Het beste kun je kleding aan doen wat van katoen is gemaakt. Daarin zal je het namelijk het minst warm hebben, ook al zou je het liefst gewoon in je badkleding zitten.

6. Schakel apparaten zoveel mogelijk uit

Op je kantoor heb je waarschijnlijk veel apparaten staan die veel warmte veroorzaken. Om de warmte in het kantoor te verminderen is het, het beste om zoveel van deze apparaten uit te schakelen.

Je moet natuurlijk niet de apparaten uitschakelen die je veel nodig hebt. Ook kun je natuurlijk apparaten die je toch af en toe nodig hebt tijdelijk naar een andere ruimte verplaatsen.

7. Neem een voetenbad

Het is natuurlijk heerlijk verkoelend om een voetenbadje te nemen. Dit is ook hartstikke goed mogelijk op het kantoor. Je kunt in je pauze bijvoorbeeld heerlijk een halfuurtje genieten van een lekker koud voetenbadje.

Als je het nou echt niet volhoudt tot de pauze, kun je natuurlijk ook gebruikmaken van een voetenbadje tijdens werk.

8. Zet alleen 's morgens je ramen open

Je zou denken dat als je de ramen openzet er lekker koude frisse lucht binnenkomt. Dit is helaas niet zo, de warme buitenlucht kan zo allemaal naar binnen komen waardoor het kantoor erg benauwd kan worden.

Het is dus belangrijk om de ramen dicht te laten! Wel kun je ze natuurlijk in de ochtend heel even openzetten, zodat er toch nog wat koudere, frisse ochtendlucht naar binnen kan komen.

9. Pak de plantenspuit erbij

Voor af en toe wat verkoeling op je gezicht of andere lichaamsdelen kun je bijvoorbeeld standaard een plantenspuit met water op je bureau zetten.

Elke keer als het je even wat te warm wordt, spuit je lekker wat koud water over je heen. Af en toe is nevel namelijk heerlijk.

10. Drink voldoende en niet te koud

Het is natuurlijk altijd al erg belangrijk dat je genoeg water drinkt, maar met warm weer is dit nog belangrijker. Je verliest veel vocht, waardoor je genoeg moet drinken.

Het is belangrijk dat je dan geen ijskoud water drinkt. Doe je dit namelijk wel dan loop je eerder kans op uitdroging. Dit komt doordat je dan sneller denkt dat je dorst gelest is.

11. Vermijd alcohol

De meeste van ons beginnen met het drinken van alcohol in de avond. Tegen de tijd dat je lichaam gaat reageren op de alcohol, lig je waarschijnlijk al in bed.

Als je dan wakker wordt is er dan waarschijnlijk nog niks aan de hand, op misschien wat hoofdpijn na. Je zult dan in de middag merken dat je het ineens heel erg warm krijgt en gaat zweten.

Dit wil je natuurlijk niet meemaken als het al zo’n warme dag is. Daarom kun je alcohol de dag van te voren beter laten staan!

1/5 - (1 stemmen)

Mobiele Airco's
Logo
Enable registration in settings - general
Winkelwagen